torstai 1. marraskuuta 2012

It is open!!!

WHOAAAAA! Nyt se sitten on auki. Apua. Jännittää kuin tässä olisi suunnilleen kivijalkakaupan avajaiset käsillä. Tai jotain. Enkä tiedä mikä tässä jännittää. Ehkä se, saanko yhtään koskaan ikinä kaupaksi tai että millaista palautetta saan tai että mitähän kaikki tutut nyt ajattelee. Sama juttu kuin julkisessa puhumisessa: jos yleisössä on yksikin tuttu, jännitys kasvaa eksponentiaalisesti.

Näistä loppuvaiheistahan mun piti kertoa, eikä alkaa hermostuksissani höpötellä... Viimeksi raportoin siis tuotteiden listauksesta. Viimeiset pari tuntia olen tässä nyt sitä tehnyt ja saanut aikaiseksi 14 tuotetta kauppaan. Huh, ihan todella siinä menee aikaa ja varsinkin tuotteiden nimet alkaa olla jo sellaista huttua, ettei ihminen jaksa. No, varastossa on kyllä koruja, että listataan niitä uusin aivoin sitten myöhemmin.

Sitten piti valita maksutapa. Siis se, mitä Etsy veloittaa ja se, miten haluaa vastaanottaa ostajien maksut. Vähän tällaista tietoturvanörttiä hirvitti antaa luottokorttinsa numero, mutta Etsy ottaa 0,20 dollaria jokaista myytyä tuotetta kohti eli eipä ollut juuri vaihtoehtoja. Itselleni hyväksyin ainoastaan Paypalin eli sen kauttahan voi sitten maksaa visalla tms. Ja tutut voivat toki valita vaihtoehdon Other ja maksusta voidaan sopia sitten jotenkin muuten.

Paypal-tili piti tietysti avata myös. Aloin olla jo tuskan hiessä kaikkien kirjautumisten ja vahvistusten ja kaiken maailman vaiheiden jälkeen. Pakko tunnustaa, etten välttämättä enää ihan joka riviä lukenut eli toivottavasti kaikki meni oikein. Onneksi tämä bisnes ei ole niin suuren suurta eli isoja tappioita ei taida voida tulla. Ellei nyt Etsy tai Paypal tai joku halua veloittaa mun Amexilta valtaisia summia. Hmm... onkohan Etsyssä foliohattuja myynnissä kellään??

Sittenpä se alkoikin olla siinä. Seuraavaksi painettiin Open-näppäintä ja saatiin hurjat onnittelut siitä, että kauppasi on nyt auki ja eikun hillitöntä myyntiä vaan... Jep. Jäämme jännityksellä odottamaan.

Lopputulemana voisi kai sanoa, että ei tämä vaikeata ollut, monivaiheista vain. Mutta suurin homma on nyt tehty, jatkossa voi lisäillä korun silloin, toisen tällöin. Aluksi piti vaan olla vähän valikoimaa, ettei ihan tyhjäksi jää hyllyt...

Ai niin. Ne listing variationsit jäi edelleen mysteereiksi. Katsotaan törmäänkö niihin jossain vaiheessa ja totean, että tämmöisethän mulla täytyy ehdottomasti olla. Siihen asti saavat olla ihan rauhassa.

Ei kommentteja: